Tlf. 72 112 118
BEMÆRK! Hvis du ikke kan booke en ledig tid, der passer dig…
… så fortvivl ikke. Af hensyn til vores daglige planlægning, er det kun udvalgte tider, der er åbne for online booking. Så ring endelig til klinikken på tlf. 72 112 118, så finder vi en ledig tid, der passer dig. Du kan booke tid online til vaccination, negleklip, ormekur og gratis tandtjek. Er din hund syg, skal den opereres eller har du brug for at booke tid til andre ydelser, skal du ringe til klinikken på tlf. 72 112 118.

BOOK TID HER
  • VASK, KLIPNING OG TRIMNING
    TLF. 22 44 98 08

En sand forkælelse af din hund eller kat

I forbindelse med Støvring Dyrekliniks venteværelse og butik ligger vores hyggelige Støvring Hundesalon ejet af hundefrisør Ryth Tybo. Her kan du få både vasket, klippet og trimmet din hund eller kat. Men Støvring Hundesalon er lidt anderledes...

For vi bader, klipper eller trimmer kun én hund ad gangen og har ikke flere hunde samtidig, der venter og bliver mere og mere stresset. Fordi vi mener, at tid og overskud til den enkelte hund er det allervigtigste for at gøre det til en behagelig, stressfri oplevelse at være hos hundefrisøren. Behandlingen af din hund sker i rolige omgivelser, så den kan føle sig fuldstænding tryg.

Ruth Tybo

Jeg har arbejdet som hundefrisør i mange år og har stor erfaring med klipning, vask og trimning og pleje af hunds pels.

Jeg elsker hunde og hele mit liv har handlet om hunde, og jeg er opvokset med Boxer hunde, som mine forældre havde et lille opdræt af. Min første hund var Yorkshire Terrier, og siden blev det en Briard, som jeg udstillede og trænede som redningshund. Men min store kærlighed blev de elegante Myndehunde, som jeg i mange år har rejst Eurapa tyndt med for at deltage i alverdens udstillinger.

I 1985 overtog jeg hundesalonen Beauty i Aalborg, men rejselysten tog over påny. Så jeg flyttede til Spanien i 3 år, hvor jeg åbnede en hundesalon Det var en spændende tid og kunder med vidt forskellige nationaliteter - franskmænd, englændere, tyskere og selvfølgelig spaniere. Jeg blev dog aldrig særlig god til sproget og vendte næsen hjemad mod Danmark. Siden har jeg arbejdet hos Vestbyens Hundesalon i Aalborg, inden jeg tog det store spring og åbnede Støvring Hundesalon i december 2017.

Hver dag glæder jeg mig til at møde hundene i hundesalonen, hvor jeg kan forkæle hver enkelt hund i rolige omgivelser. Det er meget vigtigt for mig at kunne give den enkelte hund trygge rammer og skabe en god oplevelse hos mig.

Hjemme har jeg søde Gaby, der er en Engelsk Toy Terrier.

Vask og blowing

At vaske en hund lyder umiddelbart meget simpelt, men der er faktisk mere i det end som så. Inden den første dråbe vand rammer hunden, skal pelsen altid være redt helt igennem og fri for filtre. Hvis en filtret pels bliver vasket, bliver filten endnu værre, når den bliver våd. Desuden bliver neglene klippet og ørerne renset og plukket.

Vi benytter kun skånsomme, økologiske shampooer, for at undgå irritation af huden. I vores specialbygget høje badekar bliver hunden sæbet og masseret grundigt ind over det hele, og vi er stor fan af de effektive vaskehandsker fra B&B. De løsner løse hår og skæl fra pelsen og hjælper med at fordele den plejende shampoo. Herefter skylles pelsen, sæbes ind påny og shampooen får lov til at trække i pelsen, inden den skylles ud. Alt efter pelstype sluttes af med en plejende balsamkur, som også masseres ind i pelsen, trækker nogle minutter og skylles ud.

Når den våde, rene pels skal tørres, er det ikke nok med en almindelig føntørrer. Der skal en blower til, som er en stor, kraftig føntørrer, der blæser pelsen tør. Hundens våde pels børstes grundigt igennem, samtidig med den fønnes lag for lag i skilninger. På den måde fjernes alle løse hår, især den tykke underuld, som kan være svær at få tyndet ud i. Når pelsen er helt tør, får den en sidste grundig gennemredning.

Klipning

Når pelsen er helt tør og gennemredt, bliver den klippet. Det er vidt forskelligt, hvilken frisure hunden bliver klippet i, alt efter race og og ejers ønsker til at lette den daglig pelspleje. Vi tilbyder og vejleder om forskellige længder og frisurer og lægger stor vægt på, at vi sammen får en god snak om, hvilken pelslængde og frisure, der passer bedst til din hund. Det er desuden meget forskelligt, hvor ofte en hund skal klippes, men typisk med 3-4 måneders mellemrum.

At stå længe og helt stille på et trimmebord kan være hårdt og trættende for din hund. Så vi sørger altid for at give din hund nogle pauser under klipningen til strække benene og få lidt godbidder.

Pudelklipning

Pudlen har en særlig pels, der ikke ligner andre hunderacers. Den vokser konstant, og det er derfor nødvendigt at klippe og vaske en Pudel regelmæssigt; typisk hver 2.-3. måned for at den ser velsoigneret og sund ud. Der er flere forskellige klipninger at vælge imellem. En god hverdagsklip er en Persianerklip, hvor pudlen klippes kort på kroppen, og pelsen på benene kan varieres i længde efter smag og behag. Vi tilbyder følgende klipninger til Pudler.

  • Persianerklip er en kort klip, der er nem at holde i hverdagen.
  • Terrierklip har længere pels på benene og kræver mere daglig pelspleje.
  • Københavnerklip er en endnu længere klip, hvor også pelslængden på benene er længere. Dette kræver en del pelspleje hjemme.
  • Klip af hoved, poter og hale udfører vi imellem klipningerne for at tilrette pelsen, så din Pudels pels altid fremstår velplejet.

Trimning

Det er primært Terrier racer, som bliver trimmet, men også visse andre ruhårede hunderacer som Schnauzer, Ruhåret Gravhund og Basset Griffon. En Terrier har en pels, som vokser til en vis længde, hvorefter hårene dør og et helt nyt lag pels vokser ud. Hele pelsskiftet sker således på én gang i modsætning til fx en Labrador Retriever, der fælder lidt hele tiden. Ved trimning "plukkes" pelsens døde hår, og nye hår kommer frem. Hvor ofte din hund skal trimmes er individuelt, og sammen finder vi det tidspunkt, som passer til din hund.

Nogle Terrier racer har en mere vanskelig blød pels, og hvis din hund er kastreret eller steriliseret kan dette også forandre pelsstrukturen, hvilket vanskeliggør trimning. Disse hunde anbefaler vi bliver vasket og klippet i stedet.

Du må gerne bade din ruhåret hund, men husk ikke at bade den to uger før og to uger efter trimning, da underuld og dækpels bliver blandet sammen, hvilket gør trimning umulig.

Gratis til vores faste kunder

Når du er fast kunde hos Støvring Hundesalon, kan du få klippet og rettet pelsen omkring øjnene og på snuden helt GRATIS.

Daglig pelspleje

Fra din hund er lille hvalp bør den lære at stå på et bord (det kan være et køkkenbord, havebord eller lign.). Så kommer du selv til at stå godt i en optimal arbejdshøjde, hver gang du skal børste og pleje din hund. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så din hund står fast. Sidst men ikke mindst lærer du din hund at være tryg, når I besøger dyrlægen eller hos hundefrisøren.

Børstning - start med at børste hunden igennem med en børste eller karte, og glem ikke de svære steder under forben, i lysken osv. Brug gerne en balsamspray til langhårshunde. Del pelsen i skilninger og børst lag for lag og kom godt i bund. Tilsidst bruger du en grov metalkam til at rede hele pelsen igennem, også i skilninger.

Filtre - hvis du ofte passer og plejer din hunds pels, kan filtre i pelsen undgås. Men hvis de alligevel opstår, er det vigtigt at huske, at selv små filtknuder kan vokse sig uoverskuelige. Du kan gøre følgende - fugt pelsen med balsamspray og pluk filten fra hinanden med fingrene. Når filten er delt op i flere baner, børstes og redes den igennem. Hvis filten er for stor, og kan du ikke få den løst op, skal du kontakte vores hundesalon, så problemet kan blive løst, inden det udvikler sig.

Negle - det er meget forskelligt, hvor tit din hund skal have klippet sine negle. Nogle hunden slider selv sine negle og får dem aldrig klippet. Andre går fx på blødt underlag (græs og jord modsat asfalt, fliser og sten) og skal derfor have klippet neglene oftere pga. mindre slid. En god tommelfingeregel er, at når din hund står på gulvet, skal den hvile på trædepuderne, ikke neglene. Hvis din hund har lyse negle kan det være nemmere at se, hvor langt du må klippe, fremfor mørke negle. Hvis du er utryg ved selv at klippe din hunds negle, så tilbyder vi årskort til negleklip (læs mere her).

Øjne - de renses med en tot fugtig vat vædet med fx økologisk øjenpleje fra B&B, derefter redes hårene igennem med en tættekam.

Ører - du skal tjekke din hunds ører for ørevoks og evt. plukke dem, hvis der vokser store mængder hår i øregangen.

Tænder - hver dag bør du børste din hunds tænder. Læs mere om tandbørstning og se video her.

Katte er også velkommen

Katte har nogle gange også brug for pelspleje og klipning, og det gælder især langhårskatte. Deres pels kan danne enorme filtre, primært på maven, i lysken og ved armhulerne, og sørger man som katteejer ikke for at holde pelsen gennemredt og velsoigneret, kan det virke uoverskueligt. Vi vasker, gennemreder og klipper også katte, fuldstændig efter dine ønsker. Og er katten meget stresset og bryder sig ikke om børstning, kan vi tilbyde at give den lidt beroligende under overvågning af dyrlægen.

læs cookie politik