Tlf. 72 112 118
BEMÆRK! Hvis du ikke kan booke en ledig tid, der passer dig…
… så fortvivl ikke. Af hensyn til vores daglige planlægning, er det kun udvalgte tider, der er åbne for online booking. Så ring endelig til klinikken på tlf. 72 112 118, så finder vi en ledig tid, der passer dig. Du kan booke tid online til vaccination, negleklip, ormekur og gratis tandtjek. Er din hund syg, skal den opereres eller har du brug for at booke tid til andre ydelser, skal du ringe til klinikken på tlf. 72 112 118.

BOOK TID HER
  • TANDSTEN, TANDKØDSBETÆNDELSE OG PARODONTOSE

Tandsten, tandkødsbetændelse og parodontose

Tandsten, tandkødsbetændelse og parodontose er den hyppigst forekommende tandlidelse hos hunde. Især små hunderacer er mere disponerede for udvikling af parodontose, men det kan ses hos alle størrelser af hunderacer.

Tandkødsbetændelse skyldes plak. Mange tror, at tandsten er årsagen, men tandsten er blot en følge af tilstedeværelsen af plak. Plak er en biofilm, som bl.a. består af bakterier og  spyt, og dannes på tænderne hele tiden. Tandsten dannes af plak, som ikke er blevet fjernet og dermed forkalker. Hvis plak ikke bliver fjernet jævnligt ved daglig tandbørstning udvikles betændelse i tandkødet. Jo længere tid plak får lov til at blive siddende, jo mere breder betændelsen sig i tandkødet og ned i tandkødslommer omkring tændernes rødder. Hermed sker udvikling af parodontose, og tandkødslommerne bliver dybere og dybere, fordi betændelsen og bakterierne breder sig. Tændernes rødder mister langsomt fæste og bliver løse, og det giver smerter for hunden. Tandsten er som sagt ikke skyld i tandkødsbetændelse, men er et udtryk for, at plak ikke er blevet fjernet. Derudover kan plak lettere fæstne og gennem sig, hvis tandsten er tilstede.

Plak kan fjernes ved daglig tandbørstning, hvorimod tandsten er hårdt og skal fjernes ved tandrensning. Ved tandrensning bliver alle tænderne bliver tjekket for tandkødslommer for at opdagede og behandle eventuel begynde parodontose og løse tænder.

Da plak forkalker og fæstnes til tænderne indenfor 1-2 døgn, anbefaler vi, at du dagligt børster tænder på din hund.

Se en video om tandbørstning her.

læs cookie politik